Yousleep matras - Voor iedere slaaphouding

De beste slaaphouding: zin of onzin?

Zolang je comfortabel ligt, blijf je lekker doorslapen. Voel je pijntjes? En liggen jouw rugwervels in de knel? Dan word je wakker en onderbreekt dit jouw slaap. Logisch dus dat je dan minder goed uitrust en niet zo fris wakker wordt. Wat zijn de voor- en nadelen van alle slaaphoudingen? En bestaat de beste slaappositie? Lees het in dit artikel.

Zijslapers

De zijligging heeft verschillende voordelen. Zo is het goed tegen stress, apneu en pijn in je onderrug. Ook wanneer je last hebt van maagzuur is dit een goede optie.

Het grootste nadeel van deze positie is de ongelijke drukverdeling op jouw lijf. Zo ligt er meer druk op de ene schouder dan de andere en kan deze pijnklachten geven in de nek en schouders. Dit is te voorkomen door je wervelkolom recht te houden.

Rugslapers

De rugslapers liggen in theorie in de gezondste slaaphouding. Dit komt omdat in deze positie je nek, rug en hoofd in een neutrale stand liggen. De druk wordt gelijkmatig verdeeld en je wordt heerlijk uitgerust wakker. Toch slapen er relatief weinig mensen in deze positie. Het slapen op de rug kan daarentegen ook voor vervelende slaapproblemen zorgen, zeker wanneer iemand snurkt. Niet zozeer voor de slaper zelf, maar met name voor de partner die ernaast ligt. Snurkt die van jou? Druk deze dan gerust in de foetushouding, zo slapen jullie beiden weer als een baby.

Buikslapers

Wanneer je ligt op je buik, dan draait je hoofd automatisch opzij. Hierdoor liggen je nek- en rugwervels scheef en wanneer je ligt op een te zacht matras, is dit erg belastend. Ben je een hardnekkige buikslapen? Niet getreurd, want er zijn ook voordelen. Zo is het lastiger om te snurken in deze houding en bevordert het je spijsvertering.

Welke slaaphouding is het beste en dus het meest gezond?

Over smaak valt niet te twisten maar over voorkeuren wel. Iedereen heeft zijn eigen favoriete slaappositie en vaak heeft dit ook een reden. Denk aan lichamelijke klachten of gewoon omdat deze het lekkerst ligt. Het veranderen van je slaaphouding is best lastig en gelukkig hoeft het ook niet! Door te kiezen voor een matras die jouw lichaam op de juiste plekken ondersteund, kan jij altijd lekker slapen.

Het beste matras voor buik-, rug èn zijslapers

Doordat het Yousleep matras beschikt over 8 comfortinstellingen, is deze volledig aan te passen op jouw persoonlijke slaapvoorkeuren. Voor buikslapers en rugslapers is het belangrijk dat het matras stevig is. Zo wordt het doorzakken van je rug voorkomen en blijft jouw ruggenwervel in de s-curve. Wanneer je slaapt op de zij, moeten de schouders juist goed kunnen wegzakken in het matras. Wel met het behoud van een goede ondersteuning om de ruggenwervel recht te houden.

Bekijk ons ruime assortiment met Zwitserse matrassen:Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.