YOUSLEEP | Matras met duurzame eigenschappen

Een matras met duurzame eigenschappen

Als je een matras koopt, wil je natuurlijk niet binnen een paar jaar alweer toe zijn aan een nieuwe. Zonde als je hem zo snel moet weggooien en al helemaal niet goed voor het milieu, ondanks dat Nederland vooroploopt met de recycling van matrassen. Wij besteden bij Yousleep uitgebreid aandacht aan de duurzaamheid en de recyclebaarheid van onze matrassen.

Recyclen van matrassen in Nederland

Nederland loopt voorop met het recyclen van matrassen. Dat is een mooie ontwikkeling, want het verbranden van matrassen brengt een hoge CO2-uitstoot met zich mee. De keuze van materialen speelt hierin een belangrijke rol. Recyclebedrijven zijn daardoor steeds beter in staat de matrassen te ontmantelen, waarna de materialen hergebruikt kunnen worden. Dat betekent dus minder verbranding en minder CO2-uitstoot!

Duurzame materialen

De materialen die wij gebruiken zijn van een duurzame, uitstekende kwaliteit. We produceren onze matrassen volgens strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. We doen er dus alles aan dat je matras lang meegaat en zorgen er daarnaast voor dat je matras uit materialen bestaat die beter te verwerken zijn in het recycleproces.

Vervangbare bovenlaag

Wist je al dat de bovenlaag ook nog eens vervangbaar is? Zo hoef je dus niet de hele matras weg te gooien, mocht je een keertje toe zijn aan een nieuwe. Dat scheelt natuurlijk enorm in het recycleproces én in jouw portemonnee.

Geen lijmen in onze matrassen

Misschien herken je het wel: zo’n typisch lijmgeurtje dat rond een nieuw matras hangt. Dat heb je bij ons dus niet! Wij gebruiken namelijk geen lijm in onze matras. Lijmresten zijn reststoffen die je niet wilt tegenkomen bij het recyclen en verwerken van oude matrassen.

Ontdek meer

Naast aandacht voor duurzaamheid, hebben we bovendien 4 andere beloftes die wij bij Yousleep aan jou doen. Lees ze alle 5! Ontdek ook meer over de gebruikte materialen in het matras en de bijbehorende voordelen of blader eens door de veel gestelde vragen voor meer informatie.Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.