Het ideale matras voor buikslapers

Het ideale matras voor buikslapers: hard of juist zacht?

Ben jij een echte buikslaper, maar krijg je last van nek- en rugklachten? En heb je geprobeerd om van het buikslapen af te komen, maar wil dit niet lukken? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Je hoeft het buikslapen gelukkig niet af te leren, maar het is wél tijd om op zoek te gaan naar het ideale matras.

De slaapuitdagingen voor buikslapers

Iedere slaaphouding heeft zijn eigen uitdagingen en kans op specifieke klachten. Voor buikslapers geldt dat er een grote kans is op rug- en nekklachten. Wanneer jij op je buik ligt, krijgt jouw rug de kans om te gaan hollen en zakt als het ware door. Dit vinden de nek- en rugspieren geen fijne positie, waardoor je pijn krijgt en weer wakker wordt. Doei lekker slapen en uitgerust opstaan!

Welke ondersteuning heeft je lichaam nodig?

Om lekker te slapen heeft jouw lichaam een aantal zaken nodig. Allereerst wil je lekker in slaap vallen en daarvoor moet jouw lichaam voldoende kunnen afkoelen. Daarna ga je van de lichte slaap over naar de diepe slaap en doorloop je gedurende de nacht meerdere slaapcycli. Tijdens iedere cyclus checkt je lichaam of alle omstandigheden nog juist zijn of dat je wakker moet worden. Denk aan omstandigheden zoals: je lichaamstemperatuur, een volle blaas of pijnprikkels.

Een verkeerde houding, zoals het doorzakken van je rug, geeft pijnprikkels en zorgt er dus voor dat je weer wakker wordt. Dit willen we voorkomen en dat kan door te slapen op het juiste matras. De ruggenwervel heeft van nature een s-curve. Dit is de natuurlijke stand waarin je geen last hebt van pijn en deze stand willen we dus behouden. Een te zacht matras vergroot de kans op het doorzakken en een te hard matras creëert drukpunten. Als buikslaper heb je daarom een matras nodig dat niet zacht, maar ook niet té hard is.

Wat voor matras past daar bij?

Om lekker te kunnen slapen heb jij een matras nodig dat niet te warm, niet te koud, niet te hard en niet te zacht is. Maar welk type matras is dan het meest geschikt? Een koudschuim matras. Dit materiaal biedt namelijk een optimale ondersteuning aan het lichaam doordat het stevig en tegelijkertijd veerkrachtig is. Daarnaast bestaat koudschuim uit een open celstructuur en biedt optimale ventilatie. Dit zorgt ervoor dat zowel vocht als lucht doorgelaten worden en jij het niet te warm, maar ook niet te koud krijgt.

De voordelen van een koudschuim matras:

  1. Een maximaal slaapcomfort door een goede verdeling van de drukpunten en daarmee een ideale ondersteuning aan jouw lichaam.
  2. De ideale slaaptemperatuur door de lucht- en vochtdoorlatendheid van het matras.
  3. Kies je voor een Yousleep matras? Dan koop je een duurzaam matras, vanwege de lange levensduur en het feit dat deze voor 100% recyclebaar is.

Wat is dan de beste keus?

Een koudschuim matras ondervangt alle voorwaarden die jouw lichaam nodig heeft voor een goede nachtrust. Toch zitten er grote verschillen in koudschuim matrassen en daarom is het belangrijk om deze goed met elkaar te vergelijken.

Let bij het vergelijken op deze zaken:

  • Is het matras aan te passen naar jouw persoonlijke slaapvoorkeuren? Denk aan comfortinstellingen maar ook ergonomische zones.
  • Wat zijn de garantievoorwaarden van het matras? Als de kwaliteit goed is, dan durft een leverancier hier ook voor te gaan staan.
  • Welke materialen worden gebruikt? Wat is de kwaliteit hiervan? En hoe wordt het matras opgebouwd? Kies voor hoogwaardige materialen, bij voorkeur van Zwitserse kwaliteit.
  • Kan het matras eenvoudig gereinigd worden? Ga voor een matras met een afneembare hoes die gewassen mag worden op 60 °C. Zo slaap jij lekker en hygiënisch.

Gewoon online het beste matras bestellen bij Yousleep

Het ideale buikslaper matras gewoon online kopen? Bestel dan jouw matras bij Yousleep en krijg hoge Zwitserse kwaliteit voor een vriendelijke Nederlandse prijs. Onze matrassen gaan voor maximaal slaapcomfort en zijn volledig aanpasbaar op jouw persoonlijke slaapvoorkeuren. Ook fijn om te weten is dat je bij ons 101 nachten mag proefslapen. Kom je erachter dat dit toch niet jouw matras is? Dan mag je deze retourneren en krijg je het geld terug.

Wil jij ook 10 jaar lang gegarandeerd lekker slapen? Bekijk dan onze heerlijke koudschuim matrassen:Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.