Yousleep matras - tegen rugklachten

Heb je last van rugklachten? Dan is dit het beste matras voor jou

Heb jij last van rugklachten en ben jij op zoek naar het matras dat jou hier vanaf helpt? In dit artikel leggen we uit hoe rugklachten ontstaan tijdens het slapen en hoe je met het juiste matras dit weer verhelpt.

Hoe ontstaan rugklachten tijdens het slapen?

Veel nek- en rugklachten ontstaan door te slapen in een houding die slecht wordt ondersteund door het matras. Bij een slechte ondersteuning ligt de wervelkolom niet langer in de natuurlijke positie en krijg je pijnklachten in de rug of nek.

Dat een matras jouw lichaam onvoldoende ondersteund kan verschillende oorzaken hebben:

  • Denk aan het slapen op een matras van het verkeerde materiaal en die daarom te zacht of juist te hard is.
  • Ook een verouderd matras of een van slechte kwaliteit draagt hieraan bij. Denk aan het ontstaan van kuilvorming en doorligplekken, waardoor jouw lichaam niet meer in de juiste houding ligt.

Slaap jij op je buik of rug? Dan heb je een stevig matras nodig zodat jouw onderrug niet doorzakt en de s-curve behouden blijft.

Slaap jij op je zij? Dan is het belangrijk dat jouw wervelkolom horizontaal recht ligt. De schouders moeten goed in het matras kunnen wegzakken en tegelijkertijd de taille blijven ondersteunen. In dit geval heb je juist een matras nodig dat zachter is bij jouw bovenlichaam.

Rugklachten verhelpen met het juiste matras

Gelukkig kunnen pijnklachten in de rug en nek eenvoudig verholpen worden door een goed matras. Koop daarom een matras:

  • Dat gemaakt is van een stevig materiaal en jouw lijf goed ondersteund;
  • Aan te passen is op jouw persoonlijke slaappositie en -voorkeuren;
  • Dat goed past bij jouw bedbodem.

Verder is het voor sommige matrassen noodzakelijk dat deze regelmatig gekeerd worden om kuilvorming te voorkomen. Ook draagt een goed kussen bij aan een betere slaaphouding en voorkomt daarmee rugklachten.

Een materiaal dat stevig is maar niet te hard

Om goed uit te rusten in de nacht is het belangrijk dat een matras de contouren van jouw lichaam goed ondersteunt. Het materiaal moet stevig zijn, maar niet te hard aanvoelen. Wanneer een matras te hard is dan kan de druk op je lijf niet goed verdeeld worden en krijg je last van drukpunten. Zo kom je in een verkeerde houding en blijven jouw nek- en ruggenwervels niet in de juiste positie. Et voilà; daar komen jouw rugklachten om de hoek kijken.

Er zijn twee materialen die stevig zijn en zich voldoende vormen naar het lichaam zonder het ontstaan van kuilvorming. Denk aan matrassen van koudschuim of van traagschuim. Benieuwd wat het beste is voor jou? Lees dan meer over de verschillen tussen traagschuim en koudschuim.

Een matras dat aan te passen is op jouw voorkeuren

Wil je zo lang mogelijk en pijnvrij genieten van een matras? Kies dan voor een matras dat aan te passen is op jouw persoonlijke slaapwensen. Op die manier kan je in iedere positie lekker blijven slapen en ook als dit een keertje wijzigt.

Het beste matras voor mensen met rugklachten

Ben jij op zoek naar een matras dat ergonomisch is en aan te passen is naar jouw wensen? Dan kan jij gegarandeerd lekker slapen op het Yousleep-matras van koudschuim. Door de 8 comfortinstellingen kan jij de hardheid van het matras instellen en is deze zacht en stevig op de juiste plekken.

Onze matrassen:

✓ Gemaakt van zwitserse kwaliteit
✓ Eenvoudig online te bestellen voor een Nederlandse prijs
✓ Beschikken over 7 ergonomische zones en 8 comfortinstellingen
✓ Zijn duurzaam en 100% recyclebaar

Bekijk hier ons ruime assortiment aan koudschuim matrassen.Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.