Een medisch matras kopen let hierop

Een medisch matras kopen: waar moet je op letten?

Heb je last van rugklachten? Of moet je vanwege ziekte langere tijd op bed liggen en wil je daarom een medisch matras kopen? In dit artikel leggen wij uit wat een medisch matras is, waar je op moet letten bij de aanschaf ervan en wat de alternatieven zijn.

Wat is een medisch matras?

Een medisch matras is een matras van hoogwaardige kwaliteit, die bedoeld is voor mensen die een langere periode op bed moeten liggen. Daarnaast is dit type matras ook zeer geschikt voor mensen met rugklachten.

Dit doet een medisch matras:

 • Biedt extra goede steun en voorkomt doorzakken van de ruggenwervel.
 • Is stevig, maar niet te hard en zorgt voor een goede verdeling van de drukpunten.
 • Biedt een goede ventilatie zodat jij het niet te warm krijgt en voorkomt daarmee overmatig zweten.
 • Kenmerkt zich door het hoge ligcomfort zodat jij zo lang mogelijk lekker ligt.

Medische matrassen voor mensen met rugklachten

Doordat een medisch matras zorgt voor een goede verdeling van de drukpunten is dit een zeer geschikte oplossing voor mensen met rugklachten. Een goed matras ondersteund jouw lichaam uitstekend en zorgt ervoor dat de s-curve van de ruggenwervel in zijn natuurlijke stand blijft. Wanneer een matras onvoldoende ondersteunt, krijgt je lijf de kans om te gaan doorzakken en precies dat zorgt voor een pijnlijke rug.

Let hierop bij het kopen van een medisch matras

Om lekker te slapen heeft je lichaam een aantal dingen nodig. Zo moet je comfortabel liggen en goed ondersteund worden. Daarnaast is het belangrijk dat je het niet te warm en het ook niet te koud hebt. Door pijn of een verkeerde temperatuur ontwaak jij uit je slaap.

Let daarom op het volgende bij het kopen van een medisch matras:

 • Biedt het materiaal van het matras een goede ventilatie en ondersteuning? Een uitstekende keuze is bijvoorbeeld een koudschuim matras.
 • Is het matras dik genoeg? Koop bij voorkeur een matras van 20 cm dik voor optimale ondersteuning.
 • Kan de tijk gewassen worden op minimaal 60° graden? Om lekker te slapen is de hygiëne van het matras belangrijk en daarom heb je een wasbare tijk nodig.
 • Kan de hardheid van het matras aangepast worden? Mocht je een langere tijd op bed liggen, dan kunnen je slaapwensen veranderen. Hoe fijn is het als jouw matras dan mee verandert?

Een uitstekend alternatief: een ergonomisch koudschuim matras

Er zijn medische matrassen in vele soorten, maten en materialen. Een uitstekende keuze is een ergonomisch koudschuim matras dat aanpasbaar is. Koudschuim is namelijk een materiaal dat bestaat uit een open celstructuur en biedt daardoor een goede ventilatie. Daarnaast geeft dit materiale een stevige ondersteuning, zonder dat deze hard aanvoelt. Zo slaap jij de hele nacht lekker comfortabel.

Het Yousleep koudschuim matras heeft daarnaast nog een aantal andere voordelen, namelijk:

 • Acht comfortinstellingen waarmee jij de hardheid van het matras aanpast naar jouw persoonlijke slaapvoorkeuren.
 • Zeven ergonomische zones zodat jij een ideale slaaphouding realiseert.
 • Een wasbare tijk, voor een goede hygiëne en jij altijd lekker fris slaapt.
 • Een duurzaam geproduceerd matras dat volledig recyclebaar is.

Koop je bij ons jouw nieuwe matras? Dan wordt deze gratis thuisbezorgd en mag je 101 nachten proefslapen om te ervaren dat dit het beste matras is voor jou.

bekijk onze koudschuim matrassenZwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.