Yousleep - het aanpasbare matras

Online matras kopen - 6 tips om de beste keuze te maken

Wil jij graag online een matras kopen? Maar weet je niet goed hoe je dit het beste doet en waar je dan op moet letten? De keuze is reuze en dat maakt de knoop doorhakken niet makkelijker. Wij helpen je daarom op weg met onze 6 tips om online een matras te bestellen en zo slapeloze nachten te voorkomen.

Online een matras kopen - 6 tips voor de beste keuze

 1. Kies eerst een type matras waarop jij je gaat oriënteren
 2. Let goed op de gebruikte materialen en vergelijk daarna pas de prijzen
 3. Bekijk de voorwaarden voor het proefslapen
 4. Lees recensies van bestaande klanten
 5. Neem de garantievoorwaarden goed door
 6. Let op de bereikbaarheid van de webshop

Tip 1: Kies eerst een type matras waarop jij je gaat oriënteren

Als je zoekt naar ‘matras kopen’ is het aanbod reuze. De prijzen lopen sterk uiteen en dat is logisch. Je krijgt namelijk een breed aanbod van álle matrassen die online verkocht worden. Tijd voor wat focus en kies daarom eerst het type matras dat je wilt kopen.

Deze soorten matrassen zijn er oa:

 • Koudschuim
 • Traagschuim
 • Polyether
 • Latex
 • Pocketvering
 • Hybride

Tip 2: Let goed op de gebruikte materialen en vergelijk daarna pas de prijzen

Wanneer je weet welk type matras het meest geschikt is voor jou, wil je de beste keuze maken. Om te voorkomen dat je appels met peren vergelijkt, is het belangrijk om goed op de gebruikte materialen te letten. Let hierbij op de materialen van de matrashoes, de toplaag en de binnenlaag.

Tip 3: Bekijk de voorwaarden voor het proefslapen

Door een matras uit te proberen kom je erachter hoe deze ligt en hoe de materialen aanvoelen. Essentieel om de juiste aankoop te doen! Wanneer je online een matras wilt kopen, is er geen fysieke winkel. Gelukkig mag je daarom vaak je matras uitproberen, gewoon in je eigen huis. Bekijk goed de voorwaarden voor het proefslapen op een nieuw matras en let daarbij op:

 • de periode waarin je mag proefslapen
 • de voorwaarden om het matras te retourneren
 • en de eventuele kosten voor het retourneren

Tip 4: Lees recensies van bestaande klanten

Bekijk beoordelingen van bestaande klanten en kom erachter wat zij vinden van deze webshop en het matras. Let hierbij op verschillende zaken, waaronder:

 1. Houdt de leverancier zich aan de gemaakte afspraken?
 2. Is meer dan 80% van de recensies goed?
 3. Bevelen huidige klanten dit matras aan?
 4. Als er minder positieve recensies zijn, hoe wordt hier dan op gereageerd?

Tip 5: Neem de garantievoorwaarden goed door

Investeer jij in een goed matras? Dan wil jij hierop zo lang mogelijk genieten van een heerlijke nachtrust. Een hoge kwaliteit matras kan lang mee en dat durft een leverancier ook te garanderen. Lees de garantievoorwaarden daarom altijd goed door.

Tip 6: Let op de bereikbaarheid van de webshop

Bij een fysieke winkel kan jij eenvoudig jouw vragen stellen aan de verkoopmedewerkers. Wel zo fijn, want zo weet je precies wat je koopt. Wanneer de contactgegevens van een webshop verstopt zijn, dan is dat vaak geen goed teken. Zijn de contactgegevens lastig te vinden? Of wordt de telefoon niet opgenomen? Een keertje kan gebeuren natuurlijk, maar als het lastig is om contact te krijgen, dan kan je beter jouw matras ergens anders kopen.

Met een gerust hart online jouw matras kopen bij Yousleep

Heb je vragen over onze matrassen? Dan zijn wij telefonisch en per e-mail goed te bereiken. Wil je ons matras graag uitproberen? Dat snappen we. Je krijgt jouw matras gratis thuisbezorgd en mag 101 nachten proefslapen. Toch niet het juiste matras voor jou? Dan mag je deze gratis retourneren en halen wij deze weer bij je op.

Benieuwd naar die heerlijke matrassen van ons? Bekijk dan onze koudschuim matrassen.Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.