Yousleep matras - rust in de slaapkamer

Creëer een rustige slaapkamer om lekker te slapen [6 tips]

Rustig en ontspannen slapen lukt het beste in een kalmerende en frisse ruimte. Maar hoe richt je de slaapkamer in zodat al jouw zintuigen tot rust worden gebracht en jij rustig in slaap kan vallen? Lees hier onze tips!

Onze adviezen voor een rustige slaapkamer:

  1. Houd het opgeruimd
  2. Ontspan in geuren en kleuren
  3. Haal de natuur naar binnen
  4. Een goed lichtplan doet wonderen
  5. Een fijn bed met een heerlijk matras
  6. Maak het af met het juiste beddengoed

Tip 1: Houd het opgeruimd

Een opgeruimde ruimte zorgt voor een rustig hoofd. Dit geldt voor je werkplek, je huiskamer en zeker ook voor jouw slaapkamer. Zorg voor voldoende opbergruimte en voorkom rondslingerende spullen. Laat jij toch in de haast van de dag wel eens wat kleding liggen? Ruim dit dan op voordat je gaat slapen.

Tip 2: Ontspan in geuren en kleuren

De prikkels die wij waarnemen bepalen hoe wij ons voelen. Dit geldt ook voor het ruiken en zien in onze slaapkamer. Wist jij al dat 75% van onze emoties bepaald worden door wat we ruiken? De geur van lavendel kalmeert en zorgt ervoor dat je rustiger in slaap valt. Een goede keus voor de slaapkamer dus!

Ook kleur speelt een grote rol in onze emotionele beleving. Zo duidt rood vaak op gevaar en maakt dit ons alert. Natuurlijke kleuren, waaronder groen, hebben een kalmerend effect op ons. Gebruik daarom in de slaapkamer natuurlijke kleuren, zoals groen, beige of zacht roze.

Tip 3: Haal de natuur naar binnen

De natuur brengt ons hoofd en lichaam tot rust. Dit geldt ook voor kleuren en materialen die uit de natuur komen. Haal daarom natuurlijke materialen, maar ook planten naar je slaapkamer. Door planten in de slaapkamer te zetten, zuiver je ook automatisch de lucht. Win-win dus!

Tip 4: Een goed lichtplan doet wonderen

Als het in de zomer al vroeg licht is ben je automatisch zelf ook eerder wakker. Licht speelt een grote rol in jouw alertheid. In de slaapkamer wil je ontspannen en gaan slapen, daarom wil je fel licht hier vermijden. Kies in deze ruimte voor zacht en indirect licht. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een lichtkoof of het gebruik van lampenkappen.

Tip 5: Koop een fijn bed met een heerlijk matras

Lekker slapen begint bij een rustige slaapkamer, maar een goed bed met een heerlijk matras mag zeker niet ontbreken. Als jouw lichaam volledig gedragen wordt kan jij lekker ontspannen. Koop daarom een stevig, maar niet te hard matras zodat jouw lichaam een goede ondersteuning krijgt. Een matras van koudschuim biedt maximale ondersteuning en een goede ventilatie. Zo kan jouw lichaam zich focussen op herstellen en sta jij weer uitgerust op.

Tip 6: Maak het af met het juiste beddengoed

Je bent al een heel eind op weg naar die rustige slaapkamer waar je helemaal zen wordt. Nu is het tijd om het geheel af te maken en dat doe je met het juiste beddengoed. Lekker ontspannen lukt het best als je het niet te warm maar ook niet te koud hebt. De temperatuur moet precies goed zijn. Gebruik daarom geen synthetische materialen, maar kies voor satijn of katoen. Of nog beter kies voor beddengoed van 100% katoensatijn. 😉Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.