Yousleep matras - ontspannen slapen

Weer diep en ontspannen slapen met deze 8 tips

Lig jij ‘s avonds maar te draaien in bed en lukt het niet om lekker in slaap te vallen? Laat staan om goed door te slapen? Wij verzamelden al onze slaapkennis en schreven deze 8 tips zodat jij weer ontspannen slaapt.

Hoe kom je in een diepe slaap terecht?

Om uitgerust wakker te worden moeten we ontspannen slapen. Zo lukt het ons lichaam om in een diepe slaap terecht te komen en volledig uit te rusten. Ons lichaam heeft hiervoor een aantal dingen nodig. Zo moet ons hoofd rustig zijn, zodat we niet meer alert zijn en ons lijf wakker houden. Verder is het belangrijk dat ons lichaam goed kan afkoelen en gedurende de nacht goed ondersteund wordt.

Ontspannen slapen met deze 8 tips

Uitgerust en fris wakker worden, dat willen we allemaal. Veel mensen krijgen te maken met slaapproblemen, waardoor dat lekkere slapen ineens niet meer wil. Maar hoe zorg je ervoor dat je wel weer fijn slaapt? Wij delen hier 8 tips zodat jij gegarandeerd weer heerlijk ontspannen slaapt.

  1. Vermijd cafeïne in de avonduren
  2. Bouw de dag af
  3. Vermijd schermen 2 uur voor bedtijd
  4. Creëer een vaste avondroutine
  5. Zorg voor ontspanning
  6. Neem een warm bad of een warme douche
  7. Zorg voor een koele en frisse slaapkamer
  8. Slaap op een goed matras

Tip 1: Vermijd cafeïne in de avonduren

Cafeïne maakt ons alert en houdt ons wakker. Precies wat we dus niet nodig hebben om lekker te gaan slapen. Drink daarom geen koffie of thee met cafeïne meer in de avond en bij voorkeur vanaf 14.00 niet meer. Zo krijgt jouw lichaam de kans om alle cafeïne op tijd af te breken.

Tip 2: Bouw de dag af

Zodra we op staan zijn we druk in de weer. We moeten naar het werk, vinken onze takenlijst af, gaan weer naar huis en hier gaat de drukte nog even verder. Ons lichaam heeft tijd nodig om in de relaxmodus te komen en de drukte achter zich te laten. Sluit de dag af met een avondwandeling, drink een lekker kop warme thee (zonder theïne) en schrijf de dag van je af.

Tip 3: Vermijd schermen 2 uur voor bedtijd

Je mobiele telefoon, de laptop en je televisie: allemaal produceren ze blauw licht. Als we vlak voor bedtijd hier teveel aan worden blootgesteld, verstoort het ons dag- en nachtritme. Zet de schermen daarom 2 uur voor bedtijd uit en zoek je ontspanning in andere dingen zoals het lezen van een boek.

Tip 4: Creëer een vaste avondroutine

Als je lichaam weet wat er gaat komen dan kan het makkelijker ontspannen. Zorg ervoor dat je daarom op vaste tijden naar bed gaat en op vaste tijden opstaat. Creëer daarnaast een avondroutine die goed voor jou werkt. Door vast te houden aan dit routine weet jouw lichaam dat het tijd wordt om naar bed te gaan en zal je sneller in slaap vallen.

Tip 5: Zorg voor ontspanning

Door overdag en ‘s avonds meer rust in te bouwen, val jij sneller en dieper in slaap. Jouw lichaam hoeft op deze manier minder stress te verwerken om tot een diepe laag van ontspanning te komen. Denk aan yoga, mediteren of het luisteren van rustige muziek. Vermijd in de avonduren intensieve prikkels zoals werk, administratie of verhitte discussies.

Tip 6: Neem een warm bad of een warme douche

Om in slaap te vallen moet de temperatuur van ons lichaam kunnen dalen. Door ons lichaam eerst te laten opwarmen, wordt dit makkelijker. Denk aan het nemen van een warm bad of een warme douche.

Tip 7: Zorg voor een koele en frisse slaapkamer

Een koele en frisse slaapkamer bevordert jouw nachtrust. Ventileer daarom overdag voldoende en laat ‘s nachts ook een raampje open staan. Laat de verwarming zowel overdag als ‘s nachts uit en zorg voor een goede luchtkwaliteit.

Tip 8: Slaap op een goed matras

Last but not least; zorg voor een goed matras. Ons matras zorgt voor een uitstekende ventilatie zodat je het ‘s nachts niet te warm krijgt. Ook biedt koudschuim een optimale ondersteuning aan jouw lichaam en krijgt het de kans om volledig uit te rusten. Zo begin jij weer fris en opgeladen aan een nieuwe dag.

Bekijk hier al onze koudschuim matrassen.Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.