Yousleep - Traagschuim of koudschuim

Een traagschuim of koudschuim matras: wat is het beste?

Je bent je aan het oriënteren op een nieuw matras dat gemaakt is van schuim. Nu sta je voor het dilemma: wordt het een traagschuim of een koudschuim matras? In dit artikel legt onze slaapexpert uit wat de verschillen zijn en welk matras de beste keus is voor jou.

Traagschuim matras

Een traagschuim matras staat bekend om de zachtheid. Zo zacht, dat het voelt alsof je geknuffeld wordt door jouw matras. Dit type matras bestaat nooit volledig uit traagschuim omdat dit materiaal zo zacht is dat je er volledig in zou weg zakken. Een voordeel van dit matras is dat het zich volledig aanpast naar de contouren van je lichaam en dat je daardoor geen drukpunten voelt.

Koudschuim matras

Een koudschuim matras is een steviger matras dan een traagschuim matras, maar voelt absoluut niet hard aan. Daarnaast bestaat koudschuim uit een open celstructuur waardoor dit een goede ventilatie biedt. Zo slaap jij koel, zonder dat je het koud krijgt. Doordat dit materiaal lucht en vocht doorlaat, blijft het matras fris aanvoelen ook wanneer je veel transpireert ‘s nachts.

Traagschuim vs koudschuim de verschillen

Zowel traagschuim als koudschuim zijn matrassen die zich vormen naar de contouren van je lichaam. Hierdoor bieden de matrassen een goede ondersteuning en zijn ze ergonomisch. Het grote verschil zit in de lucht- en vochtdoorlatendheid.

Vocht- en luchtdoorlatendheid

Traagschuim is een zacht materiaal en hierdoor worden de cellen dichtgedrukt als je er op ligt. Doordat koudschuim bestaat uit een open celstructuur, blijven de cellen open staan en laten deze lucht en vocht door. Hierdoor ventileert een dit type matras beter en blijft deze frisser aanvoelen, ook wanneer je het gauw warm hebt of veel transpireert.

Hygiëne

Een ander voordeel van een koudschuim matras ten opzichte van het traagschuim matras is de hygiëne. De dichte celstructuur van traagschuim beperkt de ventilatie en houdt vocht in het matras. Een ideale plek voor bacteriën om zich te verzamelen. Een matras van koudschuim laat vocht en lucht door, waardoor dit matras schoner is.

Wat is de beste keuze: traagschuim of koudschuim?

Beide matrassen zijn een goede keuze, mits je voor de juiste materialen kiest. Wanneer je een matras koopt dan investeer je in goede slaap en dat is een serieuze aankoop. Je wilt zo lang mogelijk genieten van een heerlijke nachtrust op jouw nieuwe matras. Een matras van koudschuim is daarom volgens onze experts de beste keuze.

Door de betere ventilatie kan jouw lichaam koel en fris slapen, zodat het aan uitrusten toekomt. Daarnaast zorgt de betere hygiëne ervoor dat je minder hoeft te reinigen en heeft het matras ook een langere levensduur.

De beste koudschuim matrassen van Yousleep

Bij Yousleep vinden we dat iedereen recht heeft op een heerlijke nachtrust. Precies daarom verkopen bij de beste matrassen van Zwitserse kwaliteit, maar voor een vriendelijke Nederlandse prijs.

Onze koudschuim matrassen zijn geschikt voor iedereen doordat ze in te stellen zijn op jouw persoonlijke slaapvoorkeuren. Door de combinatie van 8 comfortinstellingen en 7 ergonomische zones, wordt er aan jouw hele lichaam gedacht.Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.