Yousleep - een goede nachtrust

Vier voordelen van een goede nachtrust

Misschien een open deur, maar we trappen hem toch in: goed slapen doet wonderen voor je lichaam en geest. Je voelt je energiek en hebt het gevoel dat je de hele wereld aan kan. Laat de dag maar komen! Welke voordelen biedt een goede nachtrust en hoe komt dat eigenlijk? We nemen er 4 met je door.

De 4 grote voordelen in een notendop

  1. Fitter en creatiever brein
  2. Lekkerder en beter sporten
  3. Sterker immuunsysteem
  4. Eetlust onder controle

Ben je benieuwd hoe deze voordelen tot stand komen door betere nachtrust? Lees dan gerust verder.

1. Een fit en creatief brein

Gek eigenlijk. Tijdens het slapen maakt je brein min of meer overuren. Het verwerkt de indrukken die je allemaal overdag hebt opgedaan. Je hersenen hebben dan de tijd om de boel eens even goed op de rij te zetten en te reorganiseren. Dat zorgt ervoor dat je de dag erna weer ruimte hebt voor creativiteit. Veel onderzoeken geven daarnaast aan dat slapen het leervermogen helpt verbeteren. Sommige wetenschappers zetten wel vraagtekens bij dit verband. Wat wij in ieder geval wél zeker weten, is dat werken een stuk gemakkelijker gaat als we lekker hebben geslapen.

2. Lekkerder en beter sporten

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een goede nachtrust tot betere sportprestaties leidt. Of je jezelf nu wel of niet onder de noemer topsporter schaart, toch goed om te weten! Als het een keertje niet lekker gaat, dan weet je dat het misschien ook weleens kan komen door die slapeloze nacht.

3. Kom maar op met die verkoudheidsvirussen!

Zeker als je langdurig slaaptekort hebt, heeft dat invloed op je immuunsysteem. Je hebt eerder kans op verkoudheidsverschijnselen als je slechter slaapt. Dat komt omdat een deel van de stofjes die tijdens de slaap vrijkomen, van invloed zijn op je immuunsysteem. Ze helpen ook bij de geheugenvorming van je afweersysteem. Als je goed slaapt, is je lichaam dus net wat beter in staat om een beter geheugen van je afweersysteem op te bouwen tegen verkoudheids- en griepvirussen.

4. Je eetlust beter onder controle

Van goed slapen val je natuurlijk niet direct af. Wel heeft een goede nachtrust invloed op je hormoonhuishouding. Als bepaalde hormonen in balans zijn, dan is je eetlust ook beter in balans. Met andere woorden: als je slecht slaapt is je eetlust vaak groter. Je herkent het vast wel dat je na een slechte nacht enorm veel zin hebt in zoetigheid of ongezond eten. Dat is natuurlijk niet zo handig voor de lijn!

Moeite met slapen?

Een slechte nacht hebben we allemaal weleens. Maak je daar niet te druk over, want als je daar over gaat piekeren, dan komt dat je nachtrust ook weer niet ten goede. Slaap je vaak slecht, of in elk geval te vaak naar je zin? Op thuisarts.nl vind je op deze pagina tips en meer informatie die jou misschien kunnen helpen. Je kan ook bij ons verder lezen, bijvoorbeeld over ontspannen slaap! Want we gunnen jou iedere nacht een welverdiende, heerlijke nachtrust! Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.