Welk matras past het beste bij mij

Welk matras past het beste bij mij? 5 tips om matrassen te vergelijken

Ben jij op zoek naar een nieuw matras en vraag jij je af ‘Welk type matras past bij mij?’ Dan helpt dit artikel jou in 3 simpele stappen op weg naar het matras dat jou op het lijf geschreven is.

Het kopen van een matras is een serieuze investering en eentje die je beter direct goed kunt doen. In dit geval geldt zeker dat goedkoop uiteindelijk duurkoop wordt. Wij verzamelden onze 5 beste tips voor het vergelijken van matrassen zodat jij in huis haalt wat je nodig hebt.

Zo vind jij het matras dat bij je past

Eigenlijk werkt het heel simpel. Om erachter te komen welk matras geschikt is voor jou moet je eerst weten wat jij nodig hebt om lekker te kunnen slapen. Vervolgens kies je het materiaal dat daar het beste op aansluit en kan je matrassen binnen dit segment vergelijken met onze tips.

Samengevat vind jij met deze 3 stappen het matras voor jou:

 1. Ken jezelf en hoe je slaapt
 2. Kies het materiaal matras dat jij nodig hebt
 3. Vergelijk de matrassen binnen dit segment

Stap 1: Begrijp wat jij nodig hebt om lekker te kunnen slapen

Om lekker te kunnen slapen hebben we in de basis een aantal behoeftes. Zo moet het niet te warm zijn in bed en hebben we een goede fysieke ondersteuning nodig om comfortabel te liggen.

Jouw favoriete slaappositie

Slaap jij altijd in een favoriete positie? Bijvoorbeeld op je buik, rug of zij? Dan is het goed om hier rekening mee te houden. Niet ieder type matras is geschikt voor alle slaapposities. Ook is het belangrijk dat een matras bijvoorbeeld aangepast kan worden op jouw positie om de drukpunten zo goed mogelijk te verdelen.

Heb je last van allergieën?

Ben jij allergisch voor huisstofmijt? Of heb je bijvoorbeeld een latexallergie? Dan is een koudschuim matras het meest geschikt voor jou. Dit materiaal laat het beste lucht en vocht door. Dat voorkomt dat stof en vocht zich ophoopt in het matras.

De juiste ondersteuning

De een vindt een harder matras prettiger en de ander een zachter matras. Wat jouw voorkeur ook is, een goede ondersteuning is ontzettend belangrijk. Daarmee voorkom je doorzakken van jouw lijf wat pijnklachten veroorzaakt. Zowel traagschuim als koudschuim matrassen bieden de beste ondersteuning aan jouw lichaam.

Lees hier meer over een koudschuim vs traagschuim matras.

Stap 2: Kies het juiste materiaal matras

Nu is het tijd om de eerste knoop door te hakken; namelijk welk materiaal matras het beste is voor jou. Anders ga je straks appels met peren vergelijken en dat geeft een vertroebeld beeld.

Er zijn verschillende materialen matrassen, zoals:

 • Latex matrassen
 • Koudschuim matrassen
 • Traagschuim matrassen
 • Pocket- en binnenvering matrassen

Stap 3: Matrassen vergelijken met deze 5 tips

Ben je erover uit welk materiaal matras jij wilt? Top! Dan ga je nu aan de slag met het vergelijken van matrassen aan de hand van onze tips.

Let hierop bij het kopen van een matras:

 1. Het juiste slaapcomfort
 2. Kwaliteit van de gebruikte materialen
 3. De hygiëne van het matras
 4. Duurzaamheid
 5. Garantie

Verschillende matrassen vergelijken

Let op het slaapcomfort

Een goed matras is aan te passen op jouw persoonlijke slaapvoorkeuren en is ergonomisch. Zo kan jij in iedere positie lekker slapen. Stel je wordt zwaarder of juist lichter, dan kan je het matras nog steeds blijven gebruiken. Ook wanneer je tijdelijk in een andere positie moet liggen, blijft het matras de beste keus.

De kwaliteit van de gebruikte materialen

Je hebt het basismateriaal voor jouw matras al gekozen. Toch zijn er binnen die materialen nog weer andere varianten beschikbaar. Kijk daarom altijd goed welke materialen in het gehele matras gebruikt worden. Zo weet je zeker dat je een goede vergelijking maakt.

Hygiëne van het matras

Naast het basismateriaal is ook het type hoes bepalend voor de hygiëne van het matras. Let erop dat de hoes losgehaald kan worden en gewassen mag worden op 60 ℃. Vanaf deze temperatuur gaan bacteriën dood en wordt jouw matrashoes weer lekker fris.

De duurzaamheid

Hoe duurzaam een matras is hangt af van verschillende factoren. Let hierbij op drie zaken:

 1. Hoe wordt het matras geproduceerd? Wordt het gemaakt van duurzame materialen op een verantwoorde wijze?
 2. Hoe is de levensduur van een matras?
 3. Hoe zit het als de levensduur van een matras voorbij is? Kan deze dan gerecycled worden?

Last but not least: garantie

Een matras is een serieuze aankoop en hier wil je zo lang mogelijk van genieten. En terecht! Overweeg je om ergens jouw matras te bestellen? Lees goed of en hoelang er garantie op het matras zit.

Het matras waar iedereen lekker op slaapt

Ben jij op zoek naar het matras dat geschikt is voor rug-, buik- en zijslapers? Het matras dat goede ondersteuning biedt maar tegelijkertijd ook hygiënisch is? Dan is het YOUSLEEP-matras van koudschuim de beste keus voor jou.

✓ Zwitserse kwaliteit

✓ Een Nederlandse prijs

✓ 7 ergonomische zones

✓ 8 comfortinstellingen

✓ Duurzaam & 100% recyclebaar

✓ 101 nachten proefslapen

✓ Gratis verzending

Wil jij ook 10 jaar gegarandeerd lekker slapen? Koop dan hier het YOUSLEEP original matras .Zwitserse kwaliteit

Het Yousleep matras is een Zwitsers product, geproduceerd van Zwitserse grondstoffen en volgens de strenge Zwitserse kwaliteitsnormen. Deze kwaliteitsnormen staan wereldwijd garant voor hoge kwaliteitswaarde.

Nederlandse prijs

Yousleep biedt de beste prijs! Dat is mogelijk door efficiënte werkprocessen, het doen van verstandige investeringen, de reële prijsstelling en een bedrijfsfilosofie die kiest voor ‘enthousiaste klanten’ boven 'maximale winst'.